ערבית, משי, מסולסלת, אמריקאית, אייסברג או בייבי. הירקות הירוקים העליים לא יכלו לבחור מישהי טובה יותר לייצג אותם.

כל מה שרציתם לדעת על חסה (או מי אמר שבאסה להיות חסה?)


עלה ירוק
את הניצנים הראשונים של החסה אפשר לראות לפני הרבה מאוד שנים באזור מזרח הים התיכון ודרום אסיה, ולאו דווקא בשביל מאכל. בסין היא מייצגת מזל טוב, ומגישים אותה מבושלת בימי הולדת, בראש השנה ואירועים מיוחדים אחרים. הרומאים אכלו אותה בשביל לישון טוב, המצרים בתור אפרודיזיאק, והיוונים בשביל לא לשכוח את הדברים החשובים באמת.

עד שקולומבוס גילה אותה לשאר העולם, במהלך המסע השני שלו בשנת 1493, היא הסתובבה באזור המזרח התיכון עם שומרי ראש צמודים, בגלל שהיא נחשבה לכזאת אח"מ. בזכות קולומבוס, היא הגיעה לקליפורניה, ארצות הברית, שנחשבת היום לבירת החסה האמריקנית. אבל רק כמה מאות מאוחר יותר היא הפכה פופולארית בשאר מדינות המערב, לא מעט בזכות המצאות כמו מקרר ותחבורה ציבורית.


היא בת למשפחת המורכבים (
Compositae), משפחה גדולה שרק בארץ יש להם 310 חברים, ביניהם ארטישוק, חרצית, קמומיל ואכינציאה. יש לה פרחים, אבל היא משוויצה בהם רק למשך 24 שעות בלבד.

חסלט

אם אתם רוצים לעשות מהסלט שלכם משהו טוב באמת, תתחילו עם חסה, שחוץ מעושר תזונתי, היא מצטיינת גם בתכולת קלוריות ממש נמוכה (15 למאה גרם וגם זה בהגזמה).

חסה עשירה בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שישמרו עליכם מכל הכיוונים. העיקרי שבהם הוא
ויטמין K (143.5% מהצריכה היומית המומלצת). אבל, בגלל שוויטמין
K מיוצר בעיקר בגוף, או ליתר דיוק במעיים, הוא הבעיה הכי קטנה שלנו.

חסה היא גם מקור מעולה לוויטמין A (60% מהצריכה היומית המומלצת), חומצה פולית (40% מהצריכה היומית המומלצת), ויטמין C (45% מהצריכה היומית המומלצת), סיבים תזונתיים, אשלגן, ויטמין B1, ויטמין B2 וברזל (10% מהצריכה היומית המומלצת).

תכולת הוויטמינים A ו- C הופכים אותה לירוק שטוב ללב. שני נוגדי החימצון האלה עובדים יחד כדי למנוע התחמצנות של כולסטרול, שאם הוא מתחמצן הוא הופך להיות דביק ומתחיל להצטבר בגושים על דפנות העורקים. אם הגושים האלה גדולים מדי, הם יכולים לחסום מעברי דם, או להתפרק לגושים קטנים יותר, מה שיכול לגרום לקריש דם להיסחף בזרם הדם ולעודד התקף לב או שבץ.

הסיבים התזונתיים מספקים הגנה נוספת ללב. במעיים הם מתחברים עם מלחי מרה, שזה מה שעוזר לפרק כולסטרול. וזו רק דרך אחת בה סיבים תזונתיים יכולים להפחית רמות כולסטרול גבוהות.

יתרון לא פחות חשוב שלה, היא החומצה הפולית. חומצה פולית, ששייכת לוויטמינים מקבוצת B, חיונית כדי לפרק את חומצת האמינו הומוציאסטין. אם אין מה שיפרק את ההומציאסטין, היא עלולה לגרום לפגיעה ישירה בכלי הדם, ולכן להגדיל בצורה משמעותית את הסיכון להתקפי לב ושבץ.

חוץ מזה, חסה היא גם מקור טוב לאשלגן, שמספר מחקרים מראים שהוא יעיל בהפחתת לחץ דם, גורם סיכון משמעותי נוסף במחלות לב. עם החומצה הפולית, ויטמין C, ויטמין A, האשלגן והסיבים התזונתיים, מישהו יכול להגיד לה לא?

  תעודת זהות:

ידועה בציבור: חסה
שם בוטני:
Lactuca sativa
משפחה:
מורכבים
מוצא: לבנטיני
עונה : כל השנה
מה אוכלים?: את העלים
מילה מהסינים: טובה למערכת העיכול. מחזקת, מנקה ומשתנת

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה