צור קשר | הוסף למועדפים
.

אתה נמצא ב ראשי | המגזין | מערכת העיכול | דרך האוכל במערכת העיכול

  

דרך האוכל במערכת העיכול

מאת: כתבי ד"ר יאנג | תאריך: 18/2/2008

 

אנחנו לועסים את המזון בין 5 שניות ל- 30, ובולעים בערך ב- 10. המזון עצמו נשאר בקיבה בין שעה לארבע שעות. 10 שעות מהרגע שהמזון נכנס לפה, מגיעה הכבודה למעי הגס. שם זה יכול לקחת לכל הפחות 18 שעות נוספות, עד שהוא יצא החוצה. בחישוב מהיר, משך הזמן של העיכול נע בין 24 שעות, ל-48.

 

אמרה ישנה טוענת שאנחנו צריכים לשתות את המזונות המוצקים וללעוס את המזונות הנוזליים. נכון, היא באמת אמרה ישנה שאולי קצת העלתה זקן, אבל היא לעולם נכונה. ערבוב יסודי של רוק ומזון, הוא המפתח לדלת הקסמים לעיכול נכון. לעיסה יסודית של המזונות המוצקים, מאפשרת להם להתערבב עם הרוק עד שהוא הופך לנוזל, ואז אנחנו יכולים "לשתות" אותו. כשהמזון נלעס כמו שצריך, הוא הופך משומן, חמים, ובאופן כללי קל יותר לעיכול או לבליעה. בלי הפעולה הזאת, האיזון בין מיצי עיכול אינו מופעל ואנחנו משיגים רק 8%-10% מהערך התזונתי של המזון. לעיסה נכונה, מעלה את הסיכויים שלנו ל 40% עד 45%. היתר, הם חומרים (תאית או סיבים) שלא ניתנים לעיכול.

 

תהליך העיכול מתחיל כבר ברגע שאנחנו מניחים פיסת מזון בפה, או אפילו לפני זה, כשאנחנו רק מריחים אותו. פעולת ההרחה מגרה את בלוטות הרוק ומאותתת לקיבה ולמעיים שהאוכל בדרך. משך תהליך העיכול יכול להשתנות בהתאם למה שאנחנו אוכלים, לפי קצב חילוף החומרים האישי שלנו, או לפי הרכב המזון. לדוגמא, בהשוואה לשאר אבות המזון, פחמימות משאירות אבק ועוזבות את הקיבה די מהר. החלבונים מתמהמהים קצת יותר, ושומנים כידוע נשארים הכי הרבה זמן.

 

האתר העיקרי של העיכול והספיגה, הוא המעי הדק. שם, אנזימים והפרשות מהלבלב, הכבד, כיס המרה והמעי הדק בעצמו, משתפים פעולה ומפרקים יחד את החומרים המזינים, כדי שהם יוכלו להיספג. הכבד מפרק את השומנים, כיס המרה שומר על מיצי המרה עד שיקראו להם במערכת הכריזה, והלבלב נחשב לבית חרושת לאנזימים. הוא מספק אנזימים לפירוק ועיכול חלבונים, שומנים ופחמימות. לספיגה של החומרים במעי הדק עוזרות בלוטות קטנות שנקראות וילי (villi).

 

רק אחרי כל התהליך הזה, החומרים המזינים מוכנים לספיגה בתאים, שמנצלים אותם לגדילה, תיקון, שחרור או אחסון של אנרגיה. החומרים המזינים עוברים דרך ממברנת (קרום) המעיים הישר לתוך רקמות הגוף. מזון לא מעוכל ממשיך מהמעי הדק למעי הגס, שם הוא ישאר עד ההמראה. בפועל, הספיגה של חומרים מהמעי הגס היא מינימאלית.

 

אז זה אולי נראה לנו הרבה זמן, בטח יותר ממה שחשבנו, אבל כנראה שלא סתם הגוף שלנו לוקח את הזמן. בריאות טובה היא בהכרח גם תוצאה של ספיגה טובה ולא ורק של מה שאנחנו אוכלים. בתהליך העיכול המזון מפורק לחומרים מזינים, זמינים לספיגה בזרם הדם, מוכנים להעשיר את תאי הגוף. אבל, רק במזון שהצליח להיטמע בצורה טובה, אפשר להשתמש בו לבניה ותיקון תאים ואיברים שלא עובדים כמו שצריך.

 

באותו נושא:

מערכת העיכול – סיור מודרך
שלח לחבר Print
תגובות הוסף תגובה הוסף
אנחנו לועסים את המזון בין חמש שניות לשלושים, ובולעים בערך בעשר שניות.
תהליך העיכול מתחיל כבר ברגע שאנחנו מניחים פיסת מזון בפה, או אפילו לפני זה, כשאנחנו רק מריחים אותו
משך תהליך העיכול יכול להשתנות בהתאם למה שאנחנו אוכלים, לפי קצב חילוף החומרים האישי שלנו

שלח לחבר Print
לא נמצאו כתבות קשורות
רפואה משלימה באינטרנט זה דוקטור יאנג. מאגר של מטפלים ברפואה משלימה, חנות מוצרים לעוסקים בתחום ומידע על קורסים והשתלמויות בנושא רפואה משלימה נושאים פופולאריים: רפואה משלימה , דיקור סיני , עיסוי שוודי , עיסוי רפואי , תזונה , צמחי מרפא
חנויות באתר: חנות למטפלים , מוצרי טבע , מיטת טיפולים , מתנות , מוצרי שיקום , כיסא גלגלים , קידום אתרים
אודות | תנאי שימוש | פרסום באתר | אבטחה באתר | מועדון לקוחות | צור קשר |
להזמנות: 1-700-700-795

Copyright © כל הזכויות שמורות לד"ר יאנג בע"מ

 Site developed by