Write a comment
הכירו את התחליפים מן הטבע שיחליפו את התרופה המסורתית והכה נפוצה בעונה זו

צלחת פטרי משומשת שבדופנותיה התפתח עובש הציתה את סקרנותו של החוקר הסקוטי אלכסנדר פלמינג. הוא לא נדרש לבחינה מדוקדקת כדי לגלות תגלית מרעישה – חיידקים לא התפתחו באזור בו היה עובש. תגלית זו מ-1928 הובילה לפיתוח האנטיביוטיקה ולהענקת פרס נובל לרפואה לפלמינג, לו חבה האנושות חוב עצום.

אלא שהשימוש באנטיביוטיקה התרחב לממדי ענק בחיים המודרניים ולשימוש מוגזם ומיותר. אחת התוצאות היא שחיידקים הנמצאים בגוף האדם, כמו הסטרפטוקוק, פיתחו עמידות לסוגים רבים של אנטיביוטיקה. שנים קודם לכן כבר התברר כי לצד החיידקים מחוללי המחלה מחסלת האנטיביוטיקה גם חיידקים טובים בגוף האדם, בעיקר אלה הנמצאים בפלורת המעיים.

נימוקים אלה ואחרים, לצד ההתעניינות האופנתית בתרופות מן הטבע, הפכו את האנטיביוטיקה למעט מוקצית. הטבע, כך התברר, מספק תחליפים לא רעים לאנטיביוטיקה המסורתית, ומוצרים רבים זכו לכינוי המחייב "אנטיביוטיקה מהטבע". לכבוד החורף ושלל מחלותיו, קבלו את התחליפים הטבעיים של האנטיביוטיקה, שמומלץ לנסות לפני שנוטלים את התרופה. רופא המשפחה, על כל צרה שלא תבוא, עדיין מחכה במרפאה...

זעתר
ליתר דיוק, צמח האזוב המצוי, ממנו מייצרים את התבלין המוכר. מחקר של מכון וולקני שבארץ מ-2008 מצא כי חומרי הטעם והריח שבאזוב המצוי, קרבקרול ותימול, מחסלים חיידקים טוב יותר מהאנטיביוטיקה. בנוסף, צמח האזוב עשיר ברכיבים נוספים המתפקדים כנוגדי חמצון אך אינם מצטיינים בטעם ובריח כאחיהם הנ"ל. השאיפה היא לייצר מהאזוב המצוי תחליף ראוי לאנטיביוטיקה, בינתיים אפשר לשלב את העלים שלו בסלט, גבינה, פיצות, דגים, פסטה ועוד המון מאכלים ולשאוב בריאות מהעלים הירקרקים שלו.
אגב, אורגנו פרא מכיל אף הוא תימול וקרבקרול וניתן למצוא בבתי המרקחת שמן אורגנו מצוין.

פרופוליס
אחד מתוצרי הכוורות, אותו מייצרות הדבורים משרף שהן אוספות מהעצים. ולמה נחוץ השרף לדבורים? כדי לשמור את הכוורת בריאה ונקייה מחיידקים, פטריות ומזהמים. הדבורים מאכילות בו את מלכתן, ומכאן שמו "מזון מלכות". אגב, השם "פרופוליס" משמעו "מגן העיר", בהתאם לתפקידו בכוורת.
הפרופוליס עשיר בפלבנואידים, המתפקדים כנוגדי חמצון וכחומרי חיטוי טבעיים לחלוטין. חיידקי סטרטוקוק, האחראים על לא מעט צרות בגוף האדם, רגישים לפרופוליס ולא יכולים להתפתח בנוכחותו. יכולת החיטוי המצוינת שלו מרחיקה מהגוף לא רק חיידקים אלא גם פטריות ווירוסים.

דבש
כמובן שגם מקורו של הדבש בכוורת הדבורים. ריכוז הסוכר הגבוה שבדבש סופח את הנוזלים מהחיידקים והם נכחדים בסביבתו. זו הסיבה שדבש, ולמעשה סוכר, משמשים גם כחומרי שימור מצוינים.
דבש גם מצוין לשימוש חיצוני ולמריחה על פצעים. הוא מגן על העור ועל הפצע הפתוח ומאפשר החלמה טובה ומסייע לעור להתחדש במקום הנגוע.

שום
לואי פסטר הגדול עמד על יכולתו של השום לקטול חיידקים. אכן, ראש שום הוא ארון תרופות שלם שזכה לכינוי "הפניצילין הרוסי", הודות לערכים הבריאותיים הרבים העולים מהשורש בעל הריח העז והטעם החריף. השום עשיר בתחמוצות גופרית, המקנות לו את הטעם והריח הדומיננטיים. אחת מהן, אליצין, היא בעלת תכונות אנטי בקטריאליות מובהקות ונמצאה יעילה נגד חיידקים בקיבה וקנדידה ומחלות חורף כמו הצטננות, שפעת ודלקות שונות.
מחקרים הראו כי מיץ שום טרי, אפילו מדולל עד מאד, יעיל נגד שורה ארוכה של חיידקים העמידים לסוגי אנטיביוטיקה שונים.

בצל
אחיו הגדול של השום, מעט פחות יעיל ממנו אבל חשיבותו עולה מכיוון שניתן לצרוך אותו בקלות רבה בהשוואה לייסורים הכרוכים בלעיסת שן שום אחת. הבצל עשיר אף הוא בתחמוצות גופרית וחנקן, וכן בקוורצטין – פיטוכימיקל ממשפחת הפלבנואידים הפועל כנוגד חמצון חזק ויעיל. הקוורצטין מחסל רדיקלים חופשיים הנעים בגוף ונחשב נשק מצוין נגד דלקות – ומן המפורסמות היא כי תזונה עשירה בפלבנואידים מורידה את הסיכוי להתקף לב ולמחלות לבביות ביותר מ-50%.

ירקות ממשפחת המצליבים
כרובית, כרוב, כרוב סיני וכרוב ניצנים, ברוקולי, לפת, צנון, צנונית, קולרבי, תרד – אלה הם הירקות הנפוצים ממשפחת המצליבים, שהגיעו אלינו מהמזרח הרחוק ונפוצים למדי במטבחים שם, בדגש על זה הסיני.

משפחת המצליבים עשירים בוויטמינים
C ו-E ובבטא קרוטן, וכן בסלניום וסולפוראפן - חמישה נוגדי חמצון מצוינים שנוכחותם בגוף חוסכת את השימוש באנטיביוטיקה. הסולפוראפן אף נחקר בקשר להיותו נוגד פעולה סרטנית ומונע התפתחות גרורות, עניין קריטי במהלך המחלה בגוף.

עלים ירוקים
חסה, מנגולד, בוק-צ'וי, תרד, כרוב סיני, עולש (אנדיב), כרוב ירוק, גרגיר הנחלים, עשב החיטה, עלי בייבי – עלים ירוקים כבר הוכרזו כמזון-על ובשנים האחרונות זוכים למקום של כבוד במפת התזונה הבריאה בעולם. מעבר ליתרון ברור כמו מאזן קלורי נמוך, עלים ירוקים עשירים בכלורופיל, המעניק לצמחים את הצבע הירוק. הכלורופיל דומה במבנהו האטומי להמוגלובין האנושי ונחשב ל"דם" של הצמחים.

בגוף האדם הוא מחולל נסים ונפלאות: מנקה את הדם וכלי הדם על ידי כך שנקשר למזהמים כמו מתכות כבדות ו"מסיע" אותן לדרכי הפינוי של הגוף. הכלורופיל משמש כנשק של ממש במאבק של הגוף בחיידקים, והוא מחסל אותם על ידי היקשרות אליהם ונטרולם. מי שמחפש נוסחת פלא שתועיל לבריאות הגוף ימצא אותה בסלט ירוק מכמה סוגים של עלים רעננים, טריים וירוקים.

לבריאות!

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.