חזרה לידע מקצועי ראשי
הדפסה
Write a comment

 

חושבים שלהיות בריא זה לאכול מזון שלא אוהבים, לשתות שתיה שלא רוצים ולעשות כל מה שלא בא לעשות?.

להיות בריא יכול להיות טעים ואפילו מהנה, השאלה היא האם האוכל הבריא שלנו באמת כזה בריא?

שתיה
לא בטוח שמשקאות ללא סוכר הם גלגל ההצלה שכולנו חיכינו לו. ותאמינו או לא, חלק מהמחקרים אפילו קושרים ביניהם לבין עלייה במשקל. האם משקאות דיאטטיים גורמים לגוף לדרוש יותר אוכל, או שהבעיה היא אנחנו, שלוגמים אותם ביחד המבורגר וצ'יפס בצד? (ומרגישים שדפקנו את המערכת). התשובה עדיין לא ברורה, אבל מה שבטוח- יותר טוב כלום מכמעט. גם עם מים בטעמים הסיפור דומה. במקרים רבים (לא בכולם) יש שם מעט ויטמינים, והרבה קלוריות. לחלק מהמוצרים מוסיפים גם סוכר (לא, סוכר זה לא ויטמין), מה שהופך את המים ממשקה של 0 קלוריות למשקה של 125 קלוריות כמו כלום. אם אתם מחפשים בריאות ונמאס לכם ממים, עדיף ללכת על משקה מפרי טרי סחוט. כוס מיץ תפוזים למשל, שווה 110 קלוריות. אבל תעצרו בתפוזים. התוספת של סוכר במשקאות מפירות טריים (שייקים) יכולה להיגמר ב-80 גרם של סוכר ו- 350 קלוריות, כמעט כמו פרוסת עוגה, או מילקשייק. שלא לדבר על זה שהרבה פעמים אין שם בכלל פירות טריים, אלא תרכיז פירות (סוכר!) שמחליף אותם. ואיך שלא תסתכלו על זה, שתיה תמיד הרבה פחות משביעה ממזון מוצק.

חטיפי בריאות

חטיפי בריאות בדרך כלל מכילים חלבון וסיבים תזונתיים. עד כאן, הכל בסדר. גם חלבון וגם סיבים תזונתיים הם חומרים מזינים והם מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן. הבעיה מתעוררת כשמתחילים לספור קלוריות. גרנולה למשל, מריחה מבריאות, אבל פעמים רבות היא עשירה בשומן, סוכר וקלוריות. אם אתם יכולים להסתפק במנה (בערך רבע כוס) זה בסדר. אם לא, אל תתפתו לגרסא דלת שומן, זאת מלכודת דבש. מבחינת קלוריות ההבדל הוא בערך 10%. פחות קלוריות, אבל עדיין הרבה סוכר. וחוץ מזה, מחקר שנערך באוניברסיטת קורנל (Cornell) הראה שכשאומרים לנו שמדובר בגרסת דלת קלוריות, אנחנו אוכלים 49% יותר. חטיפי אנרגיה יכולים מדי פעם להחליף ארוחה, אבל חלקם הם חטיפים ממותקים לכל דבר, במסווה של בריאות. באותה מידה, אנחנו יכולים ליהנות מחטיף שוקולד בשווי 280 קלוריות, שזה בערך הממוצע הקלורי של רוב חטיפי האנרגיה. בחטיף טוב יש לפחות 5 גרם של סיבים תזונתיים, ובין 70 ל- 100 קלוריות.

סושי

סושי הוא גדול ביפן, והיפנים בריאים, נכון?. אבל אי אפשר להביא את הסושי לאורח החיים המערבי ולצפות שהוא ישאר בדיוק אותו דבר. קשה לדבר על קלוריות של סושי, בגלל המגוון הגדול, אבל אל תתנו לגודל הקטן להטעות אתכם, כי לא בטוח שסושי הוא הפאסט-פוד האולטימטיבי. רול צמחוני בסיסי (12 חתיכות, מלפפון, אבוקדו, אורז, אצה, רוטב סויה) יכול להגיע כמעט ל-350 קלוריות ו-5 גרם של שומן. בגדול, סושי עדיין נחשב למזון בריא. האצות מספקות ויטמינים ומינרלים, הדגים (במיוחד סלמון) אחראים על אומגה 3, שומן מהסוג שהלב אוהב, וירקות זה תמיד טוב. הבעיה מתחילה כאשר מטגנים אותו, או מוסיפים לו רטבים כמו מיונז. היה אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא, אבל חוץ מזה- סושי הוא אחד משלנו.

פירות יבשים

לפירות יבשים יש יתרונות בריאותיים מפה ועד להודעה חדשה. הממתקים של הטבע לא מכילים את כל מה שאנחנו נלחמים להימנע ממנו (כולסטרול, שומן או מלח) וכן מכילים את כל מה שאנחנו רוצים ממנו עוד (סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן). מנגד, יש כאלה שטוענים שאפילו אם הפירות היבשים שאנחנו אוכלים גודלו בגידול אורגני, או יובשו באופן טבעי תחת קרני השמש, הם עדיין רחוקים מלהיות בריאים. זה לא מה שאנחנו אומרים. אנחנו רק אומרים שיש פירות יבשים, ויש פירות יבשים. למשל, כשרופא שלכם המליץ על תוספת אשלגן, לא בטוח שבננות מטוגנות היו מה שהוא ראה לנגד עיניו. כי בננות מטוגנות אולי נראות תמימות, אבל חופן (30 גרם) מכיל 145 קלוריות, 9 גרם של שומן ו-8 גרם של שומן רווי. קצת יותר מחופן ואתם מגיעים להמבורגר.

יוגורט

יוגורט הוא דרך נפלאה לפגוש את צרכי החלבון והסידן שלנו, אבל הרבה פעמים הסופר-סטאר התזונתי הזה מכיל כמויות מרעישות של סוכר. לפעמים אפילו יותר מ-30 גרם. כך שלמרות שהוא עדיין מקור טוב לסידן, הוא דומה יותר לקינוח מאשר לחטיף בריא. יוגורט עם פירות? אם אצלכם ריבה נחשבת לפרי, תתכבדו. אם לא, אל תתנו לסוכר להרוס דבר טוב. עדיף לקחת יוגורט פשוט ולא ממותק ולהוסיף לו פירות טריים.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.