Write a comment
חניטת מומיות, טקסים דתיים, ייצור בשמים – שמן הלבונה נכנס לכל כך הרבה תחומים בחייו הארוכים וכיום הוא חלק בלתי נפרד מתעשיית הקוסמטיקה והרפואה האלטרנטיבית. אלו הסיבות שהשמן נחשב כבר אלפי שנים לאמצעי ריפוי עוצמתי לגוף ולנפש

מחניטת מומיות עד לטקסי טיהור: תפקידיו המפתיעים של שמן הלבונה

עוד בתנ"ך הוזכר עץ הלבונה כמה פעמים הודות לנוזל החלבי שמופק ממנו עם הריח הכל-כך מיוחד. ב"שיר השירים" סופר על הבשמים שמכינים באמצעותו – ומתברר שהוא ליווה לא רק את העם היהודי לאורך ההיסטוריה. עץ הלבונה היה נפוץ בעבר בעיקר באזור הודו ובחצי האי ערב. זו הסיבה שבתרבויות האזור הפך שמן הלבונה למרכיב מרכזי לא רק בבשמים, אלא גם כאמצעי מרפא.

את שמן הלבונה מפיקים מהשרף הלבן של העץ. ההיסטוריה של הנוזל הריחני הזה עמוסה, מגוונת ומסקרנת ביותר. לפני אלפי שנים הוא היווה בסיס לבשמים מבוקשים שיוצרו בעומאן ועברו מסעות ארוכים כדי להגיע לאנשים בהודו, בסין ואפילו כאן במזרח התיכון. בימי הביניים הוא היווה מרכיב מרכזי בטקסים דתיים הודות לניחוח החזק שלו ולעשן הלבן שיצא ממנו והעניק למשתתפים תחושה של טיהור.

אפילו המצרים הקדמונים השתמשו בשמן הלבונה בתהליך חניטת המומיות המפורסם. בנוסף, השמן כאמור גם שימש מרפאים ומטפלים כדי לעזור לאנשים להתגבר על מחלות וכאבים.

כיום ניתן למצוא את שמן הלבונה גם בתכשירים קוסמטיים רבים כמו בשמים, קרמים, משחות ואפילו אייליינרים. בנוסף, השמן עדיין נחשב אמצעי טיפולי עוצמתי גם בעידן המודרני, הודות לתכונות הריפוי הייחודיות שמיוחסות לו. בעשורים האחרונים גם מדענים ואקדמאיים החלו לחקור את השפעות השמן על הגוף והנפש והגיעו למסקנות שכדאי להכיר.

נשימה טובה יותר, פחות בעיות עיכול

שמן הלבונה מכיל ריכוזים מרשימים של לימונן, פינאן, בורנאול, פרנסול, פלנדרן ומירסן. מדובר ברכיבים עוצמתיים עם תכונות נוגדות חמצון, אשר מחזקות את יכולתו הטבעית של הגוף להילחם בדלקות ובפטריות. רבים מעריכים כי השמן עשוי להפחית חרדה ולשפר את פעילות מערכת החיסון. בנוסף, נוגדי החמצון שבו עשויים להאט את תהליך ההזדקנות ולשפר את גמישות העור.

ב-2003, מחקר שפורסם בכתב העת Phytomedicine קבע כי השימוש בשמן לבונה עשוי לשפר את ההתמודדות עם דלקת מפרקים ניוונית (Osteoarthritis). מחקר אחר שפורסם ב- Rheumatology קבע כי השמן יכול לתמוך בטיפול בדלקת מפרקים שיגרונית. מחקרים נוספים מצאו קשר בין שימוש בשמן לבין שיפור בתסמינים של אסתמה וכן מחלות בדרכי העיכול כמו קרוהן וקוליטיס כיבית.

תעודת זהות:

שם בוטני: Boswellia Carterii

ידוע בציבור: שמן לבונה או פרנקינסנס (Frankincense)

צורת שימוש: את השמן ניתן להכניס לקומפרסים ולמכשירי אידוי, לפזר באמבטיה או פשוט להריח. בנוסף, בהחלט מומלץ ורצוי להשתמש בו כשמן עיסוי.

הוראות הפעלה: שמן הלבונה נחשב בטוח למדי וכולם יכולים להשתמש בו ללא חשש. זכרו כי מדובר בנוזל לשימוש חיצוני בלבד ויש להימנע מלבלוע אותו או למרוח על פצעים פתוחים. לנשים בהיריון ולמניקות מומלץ להשתמש במינון נמוך או להימנע ממנו לחלוטין. 


mitot banner3


תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.