Write a comment

 

ברוכים הבאים למועדון ה- 40. הגעתם לגמר הגדול. חצי מהדרך (החצי הקל) כבר מאחוריכם ולפחות חצי עדיין לפניכם. אם בחצי הראשון הנחתם את היסודות כמו שצריך, אתם לא אמורים להיתקל בבעיות מיוחדות.  גם אם לא, זה לא אומר שהמשחק אבוד.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם במשימות הגדולות. 

ארטישוק
עשיר בסיבים תזונתיים ומכיל יותר מגנזיום ואשלגן מכל ירק אחר. העלים שלו עשירים גם בנוגדי חימצון, כמו ויטמין C, שעוזר לתחזק בצורה שוטפת את המערכת החיסונית ויכול להפחית את הסיכון לשבץ. חוץ מזה, אומרים שהוא גם אפרודיזיאק לא רע.

כמה לאכול? כפי יכולתך.

ברוקולי
כוס ברוקולי אחת מכילה כמות מכובדת של המינרלים סידן, מנגן, אשלגן, מגנזיום וברזל. לכל אלה תוסיפו תכולת וויטמינים גבוהה (בעיקר A, C ו- (K ותבינו איך מחקר אחרי מחקר מראה שברוקולי וסרטן לא חברים טובים.
כמה לאכול? כוס ברוקולי מבושל ביום

תרד
חוץ מתכולת ויטמין K מהגבוהות, שתומכת בצפיפות העצם ולכן מגנה מפני אוסטיאופורוזיס ומפחיתה את הסיכון לשברים, תרד עשיר גם בסידן, אשלגן, אבץ וסלניום ששומרים על הכבד ומבריחים אלצהיימר. עוד סיבה טובה להוסיף אותו לתזונה, לפי מחקר שפורסם בכתב העת 'תזונה' (Journal of Nutrition), תאי סרטן הערמונית והמעי לא ממש אוהבים תרד.

כמה לאכול? כוס אחת של תרד מבושל, או שתי כוסות של תרד טרי, 4 פעמים בשבוע

בטטה
אחד מהירקות הבריאים ביותר שיש בסביבה. חוץ מלמחוק חלק מההשפעות של עישון פאסיבי, בטטה מכילה גלותטיון (Glutathione), נוגד חימצון שמגביר את קצב חילוף החומרים בגוף, מחזק את בריאות המערכת החיסונית ומגן מפני התפתחות מחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון, מחלות לב, התקפי לב, שבץ וסרטן.

כמה לאכול? אחת ביום

תפוח
ואם כבר אחד ביום, תפוח ביום מפחית נפיחות מכל סוג שהוא, הודות לתכולה גבוהה של נוגד החימצון קוורצטין (Quercetin). תפוח מפחית גם את הסיכון לאלרגיות, התקפי לב, אלצהיימר, פרקינסון וסרטן הריאות והערמונית.
כמה לאכול? אחד ביום, ועדיף שיהיה אדום שמכיל הכי הרבה נוגדי חימצון

 

שזיפים יבשים
עשירים במינרלים נחושת (Cooper) ובור (Boron), שניהם יכולים למנוע אוסטיאופורוזיס. שזיפים יבשים מכילים גם סיבים תזונתיים, שכאשר הם מגיעים לידיים של חיידקי המעיים, הם מסייעים בספיגה של סידן.
כמה לאכול? ארבעה עד חמישה ביום אמורים לחזק את העצמות, ולהעלות את רמת האנרגיה.

בננות
כל ילד בכיתה א' יודע שהצד החזק של בננות הוא האשלגן, מינרל שעוזר למנוע אובדן סידן מהגוף. חוץ מזה, בננות מכילות גם טריפטופן, חומצת אמינו שהגוף הופך לסרוטונין, הן תומכות בבריאות מערכת העצבים, מחזקות את תפקוד המערכת החיסונית ועוזרות לחילוף החומרים של חלבון.
כמה לאכול? בננה אחת מכילה את הצריכה היומית המומלצת של אשלגן ואחוז הפחמימות בה ממריץ את התאוששות הגוף אחרי אימון אינטנסיבי

קיווי
כמו בננה, גם קיווי עשיר באשלגן ששומר לנו על העצמות. קיווי הוא גם מקור ללוטאין וויטמין C (שלא נופל מפירות הדר), שני נוגדי חימצון שעוזרים לשמור מפני מחלות לב.
כמה לאכול? לעצור להתרעננות לפחות עם אחד או שניים ביום

תאנים
עשירות במינרלים אשלגן ומנגן ובנוגדי חימצון נוספים שעוזרים לתמוך ברמת החומציות (pH) בגוף, מה שאומר שלמחוללי מחלה חיצוניים מצפה עבודה הרבה יותר קשה אם הם מתכננים לפלוש לגוף. בנוסף, תאנים עשירות בסיבים תזונתיים שיכולים להפחית את רמות הסוכר בדם, ובאופן כללי להפחית את הסיכון לסוכרת.
כמה לאכול? 4 תאנים בשבוע, רצוי את אלה עם הקליפה הכהה.

אשכולית
מיץ אשכוליות יכול להפחית את הסיכון לרוב הסוגים של סרטן, הודות לנוגדי חימצון שנקראים אלגיטנינים (Ellagitannins) שהם גם אלה שנותנים לפרי את הצבע. אם להיות יותר ספציפיים, לפי מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת קליפורניה (UCLA), מיץ אשכולית מאט התפתחות תאים בסרטן הערמונית.
כמה לאכול? כוס מיץ טרי ביום

אננס
אין חלק בגוף שלא יהיה חייב לכם תודה אם תאכלו מדי פעם אננס, הודות לשילוב של וויטמינים, נוגדי חימצון ואנזימים, במיוחד ברומליין (Bromelain) שחיוני לעיכול חלבונים. אננס מגן מפני סרטן המעי, דלקת פרקים והתנוונות נוירולוגית הקשורה בגיל.
כמה לאכול? חצי כוס, פעמיים או שלוש בשבוע.

ג'ינג'ר
בניגוד לאמונה הרווחת, ג'ינג'ר הוא לא בדיוק שורש. הוא גבעול. מה שאומר שהוא מכיל עשרות רכיבים פעילים שיכולים לשפר את הבריאות. המנהיג הבלתי מעורער הוא הג'ינג'רול (Gingerol), שמחקרים הראו שהוא מדכא סרטן, במיוחד את סרטן המעי. חוץ מזה, הוא גם מחזק את המערכת החיסונית.
כמה לאכול? כמה שיותר ככה יותר טוב

קינמון
קינמון עשיר בנוגדי חימצון, שמעכבים הקרשות של דם והתפתחות של חיידקים (כולל את אלה שגורמים לריח רע מהפה). מחקרים מראים שהוא גם מייצב את רמות הסוכר בדם, מה שמפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2. קינמון עוזר גם להפחית כולסטרול רע.
כמה לאכול? יד חופשית

פלפלים אדומים חריפים
מעודדים את חילוף החומרים בגוף, נחשבים למדלל דם טבעי, ומעודדים שחרור של אנדורפינים. הם עשירים גם בבטא קרוטן (שהופך בגוף לוויטמין A ונלחם בזיהומים) וקפסיאצין (שמונע התפתחות דלקות).
כמה לאכול? כמה שיותר, כל עוד אתם לא עולים באש

קינואה
מבחינה טכנית קינואה היא דגן. מה שאומר שהיא מקור מעולה לחלבון ומכילה את כל חומצות האמינו החיוניות. היא מסייעת לבניית רקמות ושרירים, וההרכב התזונתי שלה טוב יותר מרוב הדגנים.
כמה לאכול? לפחות כוס בשבוע.

עדשים
עשירות בחלבונים, מינרלים וחומצות אמינו. וזה עוד בלי להגיד מילה על תכולת הוויטמין B ואבץ, שאם אתם רוצים בריאות מינית טובה, כדאי להשאיר אותם קרוב קרוב.
כמה לאכול? חצי כוס, פעמיים בשבוע, תעזור לכסות את התשתית התזונתית מכל הכיוונים.

פשתן
זרעי פשתן עשירים בחומצת השומן אומגה 3, מה שממקם אותם במקום השני, אחרי דגים. הם עשירים בסיבים תזונתיים וחלבון, ונחשבים למזון מעולה למוח.
כמה לאכול? כפית פשתן טחון ביום

שקדים
שקדים עשירים באנרגיה זמינה, ויטמינים ומינרלים. הם תורמים להפחתת כולסטרול רע ורמות סוכר בדם, ולכן הם יכולים להיות יתרון ופתרון למי שסובל מסוכרת. שקדים עשירים גם בחומצות אמינו שמעודדות יצור טסטוסטרון.
כמה לאכול? שליש כוס שקדים טבעיים כולל הקליפה שמכילה את רוב נוגדי החימצון.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.