Write a comment

 

למרות שארגוני המזון והבריאות ממשיכים לטעון שאין שום ראייה מדעית שמוכיחה שמזון אורגני הוא באמת בריא יותר, מחקר חדש מוכיח שדווקא כן.

המחקר מתנהל מזה ארבע שנים, בתקציב של 18 מיליון דולר, התקציב הגבוה ביותר שהוקדש אי פעם למחקר בתחום. הוא נערך במקביל ב – 30 מוסדות אקדמיים, כשהמובילים הם אוניברסיטת ניו קאסל (Newcastle) והמרכז לחקלאות אורגנית באוניברסיטת טסקו (Tesco). במהלך המחקר גודלו ברחבי אירופה פירות, ירקות ובקר בתנאי גידול אורגנים ולא אורגניים.

מאחורי גידול אורגני עומדת אידיאולוגיה שלמה, שהעקרונות שלה הם שימוש במשאבים טבעיים, תוך מינימום פגיעה, בסביבה, באדם ובבעלי החיים. זה לא מסתכם רק במזון, היום מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, חומרי ניקיון, שיטות בניה, תרבות ועוד– הכל אורגני.

אם מדברים על ירקות ופירות, הגידול נעשה ללא חומרי הדברה, ריסוס ודישון. חומרים שבראייה האורגנית נחשבים כמזיקים לאדם ולסביבה, רעילים גם בכמויות מאוד קטנות, לא מתנדפים גם כששוטפים את הירק או הפרי, נכנסים בקלות לגוף, ויוצאים בקושי, אם בכלל.

גידול אורגני של בעלי חיים מתייחס לסביבת גידול טבעית (עד כמה שאפשר), ללא פגיעה בבעלי החיים או בקצב הגידול הטבעי שלהם. גם בעלי החיים ניזונים ממזון אורגני בלבד, ללא תוספות של אנטיביוטיקה, הורמונים או כימיקלים שהופכת את התוצרת לכזאת שנראית יותר טוב על המדף בסופר, אבל הרבה פחות בריאה בשבילנו. זה לא אומר שגידול אורגני מתבצע בשיטות של ימי הביניים, ההיפך. מזון אורגני עומד תחת פיקוח כפול, גם של משרד הבריאות וגם של גופים אורגניים. 

לא קל לסכם ארבע שנות מחקר, לכן רק בשנה הבאה צפויות להתפרסם התוצאות הסופיות, אולם עד כה, המסקנות הן כל כך חד משמעיות, שהחוקרים לא ממש הצליחו להתאפק. מסתבר שלמזון אורגני יש יתרון משמעותי על פני מזון לא אורגני. הבדל אחד בולט שמצאו החוקרים, הוא בכמות האנטי אוקסידנטים שמכיל מזון אורגני, בהשוואה למזון לא אורגני. האנטי אוקסידנטים קשורים במניעת מחלות לב וסרטן, מאחר והם מנטרלים את ההשפעה המזיקה של הרדיקלים החופשיים.

לדוגמא, פירות וירקות אורגניים, בהשוואה לפירות וירקות שאינם אורגניים, מכילים יותר אנטי אוקסידנטים, בשיעור של עד 40%. הבדלים משמעותיים יותר נמצאו בחלב אורגני, שמכיל עד 80% יותר אנטי אוקסידנטים בהשוואה לחלב לא אורגני. "למרות שהתוצאות הן מעודדות, יש עוד הרבה עבודה לעשות" מסביר פרופסור קרלו ליפרט (Carlo Leifert), מי שניצח על כל המחקר הזה.

אבל זה לא נגמר כאן. ליפרט מסביר כי ניתן ליישם את ממצאי המחקר גם על בעיות נוספות  הקשורות למחלות לב ובריאות ירודה, כמו השמנת יתר. מעבר להשלכות הבריאותיות שיש ויהיו למחקר, ליפרט מקווה כי ממצאי המחקר יעזרו לעוסקים בחקלאות אורגנית לשפר את איכות התוצרת, לצרכנים ולספקים לרכוש רק תוצרת אורגנית, ולמקבלי ההחלטות להבין כי יש ממש בדברים.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.