חזרה לידע מקצועי ראשי
הדפסה
Write a comment

 

פיצה, פסטה, המבורגר וצ'יפס. איך שלא מסתכלים על ארוחת הצהריים שלנו, היא הגיעה מאיזה שהוא מקום בעולם. הבעיה היא שלקחנו את הדברים הלא נכונים מהמקומות הלא נכונים.

אבל אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד.

איטליה: חלומות מתוקים

תארו לכם שכל החנויות וכל בתי-העסק היו סגורים בין השעות 13:00-16:00 כדי שאנשים יוכלו לנוח. נשמע כמו חלום מתוק? באיטליה זאת  המציאות ובגדול. מנוחת צהריים עוזרת להגביר את רמת האנרגיה בגוף, ויש לזה רווח כפול. מחקרים מקשרים בין מעט מדי שינה, לייצור מוגבר של ההורמון גרלין, ההוא שגורם לנו לרצות לזלול בכלל ומתוקים בפרט. מנוחה (אפילו אם היא קצרה) מרעננת, וככה לא צריכים את עזרתם האדיבה של חטיפים בשביל להתעורר.

שוויץ: תמיד בתנועה

השוויצרים מוקפים בשוקולד שאנחנו רק יכולים לחלום עליו ובגבינות מובחרות. אז איך בכל זאת הם מצליחים להישאר רזים? מסתבר שהשוויצרים משתדלים לעשות כל מה שרק אפשר ברגל. 30% מהם הולכים ברגל לסידורים, קניות ולעבודה, 10% עושים את אותו דבר, רק עם אופניים וקרוב ל- 38% מהשוויצרים משתמשים בכלי-רכב. בתחום הזה אנחנו דווקא בסדר. לפי ההערכה יש בישראל כמיליון רוכבי אופניים. 33% מדוושים עליהם כמעט כל יום. ככלי-תחבורה, לפעילות גופנית, או סתם בשביל ההנאה.

קמרון: מלאים בסיבים

כשזה מגיע למניעת סרטן המעי, המומחים מסכימים פה אחד שתזונה היא הגורם החשוב ביותר. אבל ברפובליקה האפריקאית הזו לא ממש יודעים מה זה סרטן המעי ואפשר להסביר את זה באמצעות התזונה שלהם-  הרבה דגנים מלאים, לעיתם רחוקות בשר וכמה שיותר ירקות טריים, במיוחד ירקות ירוקים ועליים שעשירים בחומצה פולית, שלפי מחקרים יכולה להפחית ב- 60% את הסיכון להתפתחות סרטן המעי.

דנמרק: פשוט שמחים

כאשר חוקרים מאוניברסיטת קולורדו (Colorado) שאלו את תושבי דנמרק שהשתתפו במחקר מה היתה הקנייה הגדולה האחרונה שלהם, הם ציפו לשמוע תשובות כמו מכונית, מכונת כביסה, סלון חדש. אבל במקום זה, התשובות שהם שמעו היו כרטיסים להופעת מוסיקה, או ארוחת ערב רומנטית במסעדה יוקרתית. כשהם חקרו את אותם אנשים לעומק, הם גם גילו שהם היו הרבה יותר שמחים בהשוואה לאלה שבאמת קנו מכונת כביסה, או סלון חדש. מה המסקנה? למצוא תשוקה לחיים. לא לחפצים.  

איסלנד : דג זהב

אם היה לנו חורף כמו באיסלנד, כבר היינו מאבדים את הדעת מזמן. קר, חשוך, ובעיקר ארוך. אבל למרבה ההפתעה, דווקא באיסלנד יש שיעורים נמוכים של דיכאון חורף (Seasonal Affective Disorder). מה המתכון שלהם לאושר? כל אדם באיסלנד אוכל בערך 100קילו דגים בשנה. זה המון. למעשה זה יותר מכל אוכלוסיה אחרת בעולם. דגים עשירים בחומצת השומן אומגה 3, הפרוזאק של הטבע. חוץ מדגים, באיסלנד שותים הרבה תה שחור, מנשנשים פירות יער, ואוכלים הרבה דגנים מלאים. בעיקר שיפון ושעורה.

צרפת: לחיים

בצרפת שותים יין כמו שבאיסלנד אוכלים דגים. למעשה, הממוצע הצרפתי עומד על כל יום, בעוד שהממוצע העולמי עומד על כוס אחת בשבוע. ובינינו, עם כל הכרמים האלה אי אפשר להאשים אותם שהם שותים קצת יותר מכולם. לפי מחקר שנערך בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הארווארד (Harvard), שתיה מידתית יכולה להפחית ב-40% את הסיכון להתפתחות מחלות לב. עוד חדשות טובות? בכוס יין אדום מדרום צרפת יש פי 5 נוגדי חימצון בהשוואה לכוס יין מארץ אחרת. וזה בגלל טכניקות גידול ויצור מסורתיות ובעיקר סודיות.

יפן: שתו מרק

ביפן שותים הרבה תה ירוק, שמלא בהרבה נוגדי-חימצון מיוחדים שמיירטים תאים חשודים ואפילו מפחיתים את הנטייה של כולסטרול להידבק לדפנות העורקים. אבל ביפן לפחות 40% מהאוכלוסייה גם אוכלת מרק מיסו עם טופו לארוחת בוקר, כל יום. מחקרים מראים כי תזונה שכוללת סויה לפחות פעם אחת בשבוע, יכולה לצמצם את הסיכון להתפתחות סרטן השד ב- 50%. על מוצרים שמעובדים מסויה יש מחקרים קצת פחות טובים, ככה שתמיד עדיף ללכת על המקור: אדממה, טופו, חלב סויה וכמובן מיסו.

קוריאה: שום

אף ארוחה קוריאנית לא שלמה בלי קימצ'י (kimchi) , המאכל הקוריאני המסורתי, שמכינים בחורף בשביל שיספיק לכל השנה. קימצ'י עשוי מהרבה ירקות מתובלים, אבל יותר מהכל יש בו שום. חי וטרי. קוריאני ממוצע אוכל 35 קילו קימצ'י בשנה. זה הרבה שום בשביל אדם אחד. וחוץ מהעובדה שהלב של הקוריאנים מאוד בריא, לפי מה שהם אומרים, בזכות הקימצ'י אף אחד שם לא מת מסארס או ממגיפת שפעת כזאת או אחרת.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.