Write a comment

 

12 קלוריות,97 גרם מים, 0.7 גרם חלבון, 2.5 גרם פחמימות, 0.1 שומן, 0 כולסטרול, 4 מיקרוגרם ויטמין A, 0.04 מ"ג ויטמין B1, 0.03 מ"ג ויטמין B2, 0.3 מ"ג ויטמין B3, 5 מ"ג ויטמין C, 0.3 מ"ג ברזל, 15 מ"ג סידן, 144 מ"ג אשלגן, 2, מ"ג נתרן, 0.5 ג' סיבים תזונתיים. או במילה אחת, מלפפון.

מפרט טכני
ההיסטוריה המשפחתית של המלפפון (Cucumis sativus) די מורכבת. אבות אבותיו כנראה הגיעו מהודו, אבל אילן היוחסין שלו מתפרס גם עד מצרים, יוון העתיקה ורומא. הוא שייך למשפחת הדלועיים, בן דוד מדרגה ראשונה של הקישוא והדלורית.

מסתבר שפעם, לדלעת קראו מלפפון ולמלפפון קראו קישוא. וזה, איך להגיד, קצת השפיע עליו. הוא בכלל פרי, למרות שכולם בטוחים שהוא ירק. בגדול, הוא אוהב מאוד חום ולא צריך הרבה מים. אבל, הוא מאוד מושפע מעונות השנה. בחורף, כשהטמפרטורה נמוכה והימים קצרים, הוא מעדיף להיות פרח נקבה. בקיץ, כשהיום ארוך והטמפרטורה גבוהות, המלפפון מעדיף להיות פרח זכר. בגלל שלפעמים הוא חד מיני ולפעמים דו מיני, היום כבר יש טכנולוגיה שהפכה אותו לפרטנוקרפי, כלומר פרח נטול זרעים שלא צריך הפריה. חוץ מזה, הוא מאוד עדין ורגיש למחלות עלים, לפטריות ולרוח.

חוץ מהירוק שאנחנו מכירים, הוא מגיע גם בלבן, כתום וחום אדמדם. הוא יכול להיות קצר או ארוך, דק או עבה ולפעמים קצת מכופף. מה שאנחנו מכירים הם זני המלפפון הירוקים שגדלים בארץ, אריסטו, סמארה, כביס ודרבי.

לאכול אותו
כמזון וכשילוב בתזונה, הוא עשיר במים, סידן, אשלגן, ויטמין C ודל בקלוריות. אבל יש כאלה שלא מסתכלים רק על הערך התזונתי. ברפואה הסינית למשל, מלפפון נחשב לירק מתוק, מה שאומר שהוא עוזר לנקות רעלים מהגוף ועוזר לפעולה של האיברים שאחראים על עיכול וספיגת מזון. הסינים רואים במלפפון ירק מקרר, משתן ומרווה.

בנטורופתיה, משתמשים בזרעי מלפפון מיובשים וטחונים כעזרה ראשונה לטיפול בתולעי מעיים. חוץ מזה, מלפפון ידוע בתכונה שלו להרגיע את העור ולכן תמצאו אותו לא פעם מסתובב במחלקת הקוסמטיקה. רסק מלפפון יכול לשמש כמי פנים ולטיפול והרגעת דלקות עור, המיץ הטרי שלו תורם לגמישות העור פרוסות מלפפון טרי משמשות להורדת נפיחות מהעיניים ולטיפול בכוויות, ואם טובלים אותם בתערובת של שמן זית ודבש הם מצליחים להעלים גם את העיגולים השחורים.

קצוץ או שלם, מוחמץ או טרי, הכי חשוב שלא תקלפו אותו. הקליפה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חימצון והיא מאטה את קצב שחרור הסוכר שנמצא במזון למחזור הדם. טוב במיוחד לאנשים שסובלים מסוכרת, קנדידה ופטריות אחרות.

 

תעודת זהות:

ידוע בציבור: מלפפון
שם בוטני:
Cucumissativus
משפחה:
דלועיים
מוצא: הודו
עונה: רב עונתי, קייצי
מה אוכלים : את המלפפון. חי או חמוץ 
מילה מהסינים: משתן, מנקה את מערכת העיכול, מנקה את העור, מאזן את לחץ הדם. סלט סיני מישהו?

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.