Write a comment

 

הוא מחמם, מנקה את הגוף, מחזק את מערכת החיסון, יכול אפילו לעזור להפחית במשקל ועוזר להבריא, שזה משהו שגם המדע וגם הסבתות מסכימים עליו. או בקיצור, מרק הוא המחמם הרשמי של החורף.

תאכל מרק, תהיה חזק וכל הסיבות הנוספות לאכול מרק.

מרפא
פתגם סיני עתיק אומר שרופא טוב ישתמש תחילה במזון ורק אחר כך יפנה למה שיש לרפואה להציע. כאשר חולים, מרק יכול להיות הצעד הראשון בחזרה לבריאות ואפילו מניעת המחלה מלכתחילה. הערך הטיפולי של המרק מגיע בין היתר בזכות הקלות שבה הגוף יכול לספוג חומרים מזינים מהרכיבים במרק.

מתחממים
לפי הרפואה הסינית, מרק מחמם פעמיים. הדבר הראשון שמרק עושה, הוא לחמם פיסית את הגוף. מרק  מספק משהו שהגוף משתוקק לו במזג אוויר קר וגשום. בנוסף, כאשר מבשלים מרק, מוסיפים לו מזונות אשר לפי הרפואה הסינית הם בעלי אנרגטיקה חמה או מחממת, שמשפיעה ישירות על הטמפרטורה הפנימית של הגוף. ירקות מחממים לדוגמא הם בצל, תרד, כרוב, ברוקולי, בטטה, שום, פטרוזליה ותבלינים כמו כורכום. הם מחממים את הגוף, עוזרים לחילוף החומרים ומחזקים. בדיוק מה שאנחנו צריכים במזג אויר קר.

מערכת החיסון
מערכת החיסון שלנו צריכה הרבה מינרלים כדי לעשות את התפקיד שלה כמו שצריך, ואם להיות כנים, התזונה המערבית הממוצעת לא תמיד מגשימה את המטרה הזאת. מרק בצורה הבסיסית ביותר מצליח לשמור על הערך התזונתי של המזון ועל התכונות המרפאות שלו. חשוב לזכור שהרתחה יכולה להעלים חלק מהוויטמינים והמינרלים שנמצאים בירקות, כך שעדיף לבשל בחום בינוני. לפי הרפואה הסינית, הירקות המומלצים הם כרוב, גזר, ג'ינג'ר טרי, בצל, אורגנו, פטריות שיטאקה ואצות. כרוב משפר את היכולת של הגוף להילחם בזיהומים, הג'ינג'ר תומך בעיכול תקין, האצות מנקות את הגוף, הפטריות עשירות בוויטמינים ומינרלים שמחזקים את תפקוד מערכת החיסון.

ניקוי הגוף
מרק הוא קודם כל נוזל. ובתור נוזל הוא עוזר לגוף לשטוף החוצה פסולת. בנוסף, כדי לעזור לפעולת הניקוי ובאמת לתת לגוף הזדמנות לניקיון פנימי אמיתי, אפשר לבחור רכיבים מסוימים. למשל, לאותם ירקות שמחזקים את מערכת החיסון (כרוב, גזר, ג'ינג'ר טרי, בצל, פטריות שיטאקה, אצות) יש יתרון נוסף- הם תומכים בניקוי הכבד, מגבירים את קצב חילוף החומרים, מצמצמים תהליכים דלקתיים, ומזינים את הגוף במינרלים חיוניים. לרשימה הזאת אפשר להוסיף גם פטרוזיליה, כוסברה, שומר, שום  וכורכום.

ירידה במשקל
זה לא סוד שהשמנת יתר בעולם המערבי מקבלת מימדים של מגיפה. מהתוצאות שלה אי אפשר להתעלם: שיעורים מבהילים של מחלות לב, סוכרת, סרטן ומחלות כרוניות אחרות. הסינים מאמינים שקערת מרק אחת ביום (לפחות) יכולה להוציא אותנו מהסטטיסטיקה. ההימור הכי בטוח שלנו, הוא מרק ביתי, בגלל שמרקים משומרים או קנויים בדרך כלל עתירים במלח וכימיקלים. מרק ביתי, שמכיל ירקות טריים ועשבי תיבול במקום תבלינים, הוא מזין ודל במלח. הוא שוטף החוצה עודף פסולת מהגוף, ולפי מחקרים אנשים שאוכלים קערת מרק אחת ביום, הצליחו להפחית במשקל יותר בהשוואה לאנשים שאכלו את אותה כמות של קלוריות בסוג מזון שהוא לא מרק. עצה שלנו? אם אפשר, עדיף שיהיה אורגני. חומרי הדברה וריסוס זה בערך הדבר האחרון שמערכת החיסון שלנו צריכה.

החלמה מהירה
סבתא שלכם יודעת את זה, אמא שלכם יודעת את זה וגם אנחנו יודעים את זה. כאשר חולים, אין כמעט מזון טוב יותר ממרק. מרק לא דורש הרבה אנרגיה לעיכול, והוא מפנה לגוף משאבים להילחם במחלה. אי אפשר לדבר על מרק כתרופה, מבלי לשים את אור הזרקורים על מרק עוף. מרק עוף אולי לא ירפא התקררות בקערה אחת, אבל הוא ללא ספק מסייע להקל על הסימפטומים ועוזר אפילו למנוע אותם.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.