Write a comment

 

בשבילנו נבט הוא כולה זרע או גרעין שצימח עלים. אבל אלוהים כידוע נמצא בפרטים הקטנים. ואצלו הגודל באמת לא משחק תפקיד. מסתבר שבזרע מסתתרים הנבט וחומרים מזינים כאלה או אחרים. אם הטמפרטורה, האור, הלחות והאווירה מאפשרים את זה, הזרע נובט. בדיוק בשלב הזה, בין סוף הנביטה להתפתחות הנבט, הנבט הוא בערך הדבר הטוב ביותר שקרה לנו מבחינה תזונתית.

קחו את כל מה שיש בזרע ותכפילו את זה. ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות, שומנים, חומצות אמינו וסיבים. אבל גולת הכותרת היא ללא ספק האנזימים, חומר גלם עיקרי בתהליכי הגוף, שבלעדיו שום דבר לא יהיה אותו דבר.

שעועית
הנבט המוכר ביותר הוא נבט שעועית. הוא עבה, ארוך, לבן עם עלה צהוב בקצהו. נבט שעועית מכיל כמעט את כל הוויטמינים (A, B, C ו- E), הוא עשיר בחלבון, נוגדי חימצון, סידן, ברזל, אשלגן ומגנזיום וסיבים תזונתיים רבים. נבטי השעועית נחשבים כטובים לעיכול ולהגברת אנרגיה.

אספסת
השניים הכי מוכרים הם נבטי אלפלפא או אספסת הדקיקים והמתולתלים. גם נבטי אלפלפא מכילים את רוב הוויטמינים (A,B,C,D ו-K), הם עשירים בחלבון, סידן, ברזל, מנגן, אבץ, מגנזיום ואשלגן. הם מפחיתים שומנים בדם, מדכאים כולסטרול רע ומעודדים כולסטרול טוב, והם מומלצים במיוחד לכאלה ששוברים ונוקעים את הידיים או הרגליים כל שני וחמישי וגם לנשים שסובלות מאוסטיאופורוזיס.

חמניות
נבט החמניה הוא הבחור החדש בשכונה, שמנסה ומצליח לנקות את השם הרע שיצא לאחיו הגדול, גרעיני חמניה שחורים המטוגנים, המלוחים והממכרים. הטעם שלהם עשיר כמו הגרעין עצמו, הם עשירים בוויטמינים B, D ו-E, סדין וברזל, חומצה פולית וחומצות שומן מסוג אומגה-6, מה שהופך אותם מומלצים במיוחד לאנשים שסובלים משומנים בדם והסתיידות עורקים. 

כוסמת
את נבט הכוסמת קשה לפספס בגלל הגבעול הורוד שלו. מבחינה תזונתית, קשה לפספס אותו בגלל שהוא מכיל את חומצת האמינו ליזין, שחיונית לתפקוד הגוף, ולא כל יום רואים אותה. בנוסף, נבטי כוסמת מכילים ויטמינים, מינרלים כמו אשלגן, סידן, מגנזיום, מנגן ואבץ, חלבונים ונוגדי חימצון מה שהופך אותם טובים במיוחד לטיפול באלרגיות, דלקת בדרכי השתן וניקוי הגוף באופן כללי.

ברוקולי
נבטי ברוקולי הם הנבטים החריפים בחבורה. הם עשירים באנזימים ובנוגדי חימצון. הם שומרים על הלב, על לחץ הדם, על הכליות ועל הקיבה ולפי השמועות הם אפילו יכולים לעזור במקרים של סרטן.

צנונית
נבט צנונית הוא דק ולבן וקצת חריף כמו הירק עצמו. הוא עשיר בוויטמינים (A, B ו- C) וגם בסידן, אשלגן, ברזל, מגנזיום ונוגדי חימצון. נבט צנונית נחשב למכייח, ולכן טוב לטיפול במקרים של שפעת, הצטננות, סינוסיטיס ואסטמה. הם טובים גם לטיפול בתולעים במערכת העיכול ונחשבים משתנים. רק בזהירות, נבט צנונית נחשב גם למעורר תיאבון.

חילבה
כמו החילבה עצמה, גם נבטי החילבה שנויים במחלוקת. לפחות לגבי הטעם. לגבי שאר הדברים, אף אחד לא מתווכח. נבט החילבה עשיר בחלבון, נוגדי חימצון, ויטמינים (A,B ו- D). הם עוזרים לנקות את הכבד מרעלים, את דרכי השתן מדלקות, את מערכת העיכול מגזים, ואת הדם מעודף סוכר. הם טובים גם להזנה ולשמירה על העור.

הנבטים מהווים תוספת עשירה לתזונה ואפשר לאוכלם טריים או מבושלים. טרי תמיד עדיף, והרבה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.