Write a comment
לא רבים יודעים את זה, אבל בעבר ישראל הייתה יצרנית שמן חוחובה הגדולה בעולם. רבים מסביב לגלובוס מכנים את השמן המופלא הזה "הזהב הנוזלי" – הודות לריכוז האדיר של רכיבים מזינים שיש בו, לצד תרומה משמעותית לשיפור בריאות העור

זהב נוזלי בכחול-לבן

יש מעט מאוד צמחים שמשגשגים דווקא באקלים מדברי – חוחובה הוא אחד הבולטים והחשובים ביותר שבהם. זהו שיח שמתנשא לגובה של מטר עד שני מטרים, עם פרחים ירקרקים-צהבהבים ופירות קטנטנים. עם זאת, מדובר בהרבה יותר מסתם שיח – הזרעים שבפירות שבו מכילים כ-54 אחוזים של שמן טהור, עם בערך פי 4 יותר ערכים מזינים מאשר שמן זית. לכן, שמן חוחובה זכה לכינוי "הזהב הנוזלי" ונחשב לעשיר ביותר ביתרונות בריאותיים.

בשנות ה-60, השלים המכון לחקר הנגב בישראל מחקר של 25 שנים, אשר בסופו החליט להביא את צמחי החוחובה הראשונים לגידול בישראל. בארץ פותחו זנים ייחודיים של הצמח, אשר זכה לגידול בטכנולוגיה ייחודית והפך את ישראל למעצמה המובילה בתחום – עם נתח שוק של 40 אחוזים מצריכת החוחובה העולמית.

גם כיום, כשלושת אלפים דונמים בנגב מוקדשים לגידול חוחובה וישראל מדורגת במקום השלישי בעולם בהפקת היבולים של הצמח, אחרי מעצמות ענק כמו ארצות הברית וארגנטינה.

המחקרים מהללים את התרומה לבריאות

לשמן חוחובה יש הרכב שדומה מאוד לזה של השומן (סרום) בעור שלנו, מה שהופך אותו לתכשיר קוסמטי יעיל עם תרומה רבה לבריאות העור. מחקרים מצאו כי בשמן יש רכיבים אנטי-בקטריאליים ואנטי-פטרייתיים, אשר עוזרים להילחם בגורמים מזהמים על העור שלנו.

לכן, השמן עשוי לסייע להפחית פצעונים ואקנה על העור, לשחרר חסימות בנקבוביות שגורמות לבעיות עור כמו "שחורים" וחטטים, וכן להקל על בעיות נוספות כמו אקזמה, גירויים ופסוריאזיס. זהו אמצעי יעיל במיוחד גם לטיפול במה שמכונה ה"אסתמה של העור", מחלה אלגית שנפוצה מאוד אצל תינוקות וילדים וגורמת לפריחה אדמדמה על העור, גרד חמור ויובש משמעותי.

בנוסף, אם אתם נוטים להזיע בחודשי הקיץ וכתוצאה מכך לסבול מעור יבש או מגורה – מדענים מדגישים כי שימוש קבוע בשמן חוחובה על העור בכל יום עשוי בהחלט למנוע את התסמינים הלא נעימים האלו של החודשים החמים וההזעה הממושכת.

לחות מוגברת והגנה מהשמש

שמן חוחובה מכיל גם ויטמין E שהוא למעשה נוגד חמצון עוצמתי ביותר המסייע לשפר את בריאות העור ושאר מערכות הגוף. מחקרים הוכיחו כי הרכיב החיוני הזה מסייע להאט במידה מסוימת את הזדקנות העור, להתגבר על כוויות שמש ואפילו לספק הגנה מסוימת מהשמש בחשיפה ישירה.

ההרכב הייחודי של חומרים מזינים בשמן חוחובה, לצד העובדה שהוא נטול ריח והצבע וכן יכולת השימור שלו לזמן ארוך בלי שיתקלקל – כל אלו הופכים אותו למרכיב מבוקש ביותר בתעשיית הקוסמטיקה. השמן משולב במוצרי טיפוח רבים ונחשב עמיד ביותר – הוא טוב לשימוש עד שלוש שנים ללא מגבלות או תנאים מיוחדים.

תעודת זהות:

שם בוטני: Simmondsia Chinensis

ידוע בציבור: חוחובה, "הזהב הנוזלי"

צורת שימוש: בעיסוי ובמריחה על העור והקרקפת

אופן השימוש: שמן חוחובה מיועד לשימוש חיצוני בלבד וכתוספת לשמן בסיס אחר. בעת השימוש בו, יש להישמר ממגע בעיניים ולהרחיק אותו מהישג ידם של ילדים. לנשים בהיריון ולמניקות מומלץ להיוועץ עם רופא לפני השימוש בשמן. אם אתם סובלים מבעיה כרונית בעור, מומלץ להניח את השמן תחילה על נקודה אחת כדי לבחון את השפעתו ובכל מקרה להימנע ממריחה על הפנים או הצוואר.


mitot banner3


תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.