Write a comment

 

אתם יכולים להשתמש בשמפו נגד קשקשים, בכדורים נגד דיכאון, במסטיק לרענון הנשימה ובקרמים לטיפוח העור. או שאתם פשוט יכולים להתחיל להשתמש בשמן לימון.

שמן לימון מוסיף המון. קלישאה, אבל עדיין נכון.

אני רואה צהוב בעיניים

השימוש בלימון ובשמן היקר שלו ידוע משחר ההיסטוריה. משוררים כתבו עליו שירים, המלחים בצי המלכותי היו שותים ממנו בכל יום כדי לחזק ולחסן את הגוף, בבנקים ביפן השתמשו בו כמטהר אוויר כדי למנוע טעויות של עובדים, והמרפאים של פעם השתמשו בו כנוגדן נגד רוב הרעלים וטענו שהוא הפרי הכי עוצמתי בסביבה. 

הלימון הוא יליד הודו, גבוה, ירוק עד, עם פירות צהובים ופרחים לבנים-ורודים וריח שנישא למרחקים.

את השמן מכינים מתמצית הקליפות של הפרי. בשונה משמנים אחרים, שמן לימון מיוצר בתהליך של כבישה קרה. זה לוקח בערך 3,000 לימונים בשביל להפיק קילוגרם אחד של שמן, אבל שווה כל לימון.

השמן שמתקבל הוא בעל גוון צהוב חיוור או מעט ירקרק וארומה של לימון טרי שנפרס, והוא יכול להועיל לכל מערכות הגוף, מכף רגל ועד ראש, במובן הכי מילולי שיש. שמן לימון יכול להועיל לטיפול בשיער פגום, להרחקת קשקשים, לטיפוח עור הפנים, לטיפול בבעיות דרכי הנשימה, לטיפול במערכת העיכול, להקלה על כאבים, לחיזוק מערכת החיסון ועוד.

לימונדה...

רשימת היתרונות של שמן לימון ארוכה וכוללת גם יתרונות לגוף וגם יתרונות לנפש.

שמן לימון הוא מרגיע מטבעו, ולכן עוזר להפיג תשישות פיסית ומנטאלית. הוא עושה ריפרש למחשבה ומפיג חרדה, עצבנות, מתח, סטרס, רגשות שליליים ומחשבות טורדניות. יותר מזה, שמן לימון נחשב כבעל תכונות נוגדות דיכאון אמיתיות ויכול לסייע להקל על חלק מהתסמינים של הבעיה כמו עייפות וכאבים. במקביל, הלימון מגביר את מידת הערנות והריכוז ומחזיר למחשבה את הפוקוס והחדות שלה.

מבחינה פיסית, אין כמעט דבר שלימון לא יודע לעשות. לימון יכול להקל על כאבי גרון ובעיות מורכבות יותר של דרכי הנשימה (כולל אסטמה, ברונכיט). הוא מחזק את המערכת החיסון בשני כיוונים: הוא גם עשיר בוויטמינים ועוזר לחזק את החיסוניות של הגוף והוא גם מפעיל את תאי הדם הלבנים. הוא מסייע לתהליך חילוף החומרים בגוף ונחשב ליעיל מאוד בטיפול בבעיות עיכול (כולל עצירות, התכווצויות, מעי רגיז). שמן לימון נחשב למטהר ומחטא טבעי, נוגד זיהומים, נוגד פטריות, נוגד זיהומים ונוגד דלקת, ולכן יכול להתאים לטיפול גם בתהליכים הקשורים בכאב. ממיגרנה ועד לדלקת מפרקים.

שמן לימון הוא מחטא טבעי, מה שהופך אותו לתוספת פופולארית במיוחד במוצרי טיפוח וקוסמטיקה. כאשר משתמשים בו במהלך עיסוי, שמן לימון מהדק את הנקבוביות, מסייע להסרת תאים מתים, ויכול להבהיר את גוון העור. שמן לימון יעיל במיוחד בטיפול בעור עייף, שמן, ובעיות עור מורכבות כגון אקנה או צלוליטיס. שמן לימון גם מרגיע ומשרה שינה, ככה שאתם פשוט יכולים לשכב, להתרווח, להירגע ולהתמסר.

תעודת זהות:
שם בוטני: Citrus limonum
ידוע בציבור: לימון
צורת שימוש: לבד, או עם שמנים אחרים, כמו שהוא, אך מדולל בשמן בסיס כלשהוא. להקפיד לא להשתמש לפני חשיפה לשמש.
הוראות הפעלה
: בארומתרפיה אורך חיי המדף של שמן לימון הוא בין 8 ל-10 חודשים. לאחר מכן, עדיין ניתן להשתמש בו במבער לבישום וטיהור האוויר. 

 

baner limon


 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.