Write a comment

 

עם המודעות ההולכת וגדלה לקשר בין תזונה ובריאות, הגיעו גם תוויות המזון, שהן בעצם כמו תעודת זהות. הן אומרות לנו מאיפה המזון הגיע, מה הוא מכיל ובאיזה כמות. אבל היום, כשאנחנו עדים לשינויים גלובאליים מרחיקי לכת, תזונה חכמה היא הרבה יותר מלהימנע משומן טראנס או יותר מדי מלח.

תוויות המזון של היום אומרות לנו איך המזון גודל או נתפס, מה הוא אכל (אם הוא בעל חיים), ואיזה השלכות סביבתיות ובכלל היו לזה. ויש הרבה. כל כך הרבה, שלמעשה המרכז העולמי לצריכה ירוקה קטלג 146 כאלה. זה אומר שאנחנו צריכים לשאול לא מעט לגבי האוכל שלנו. אבל כשאנחנו יודעים שלבחירות שלנו יש השלכות על הרווחה שלנו ושל בעלי החיים, על הסביבה, אפילו על הכלכלה, זה המעט שאנחנו יכולים לעשות.

 

מעבר לערך המוסף של שמירה על הסביבה, מזון אורגני הוא בריא יותר. נקודה. אנחנו חשופים להמון מזהמים, מבחוץ (זיהום אוויר, למשל) ומבפנים (כמו רדיקלים חופשיים שמעודדים תהליכי הזדקנות). כשהמזון מרוסס, מעובד או עובר תהליכים כימיים אחרים, זה מגיע גם אלינו. לא מהסביבה הרחוקה, אלא דרך מערכת העיכול ומשם לכל שאר האיברים. ולמרות שאנחנו שומעים על המון מחקרים (חלקם אפילו סותרים), היום רובם כבר יודעים להצביע על הקשר בין זה ובין שכיחות גבוהה יותר של סוגי סרטן שונים, ולעוד שאר מרעין בישין.

 

ואם לחץ הדם שלכם לא עלה עד עכשיו, תמדדו שוב אחרי שתקראו הדברים הבאים. בשנת 2005 המדריך הירוק של הנשיונל ג'יאוגרפיק ניתח את מידת האמינות של תוויות מזון אורגני. נבחר גורם שלישי בלתי תלוי שבמידה ואישר את התווית, היא קוטלגה כאמינה. תוויות שלא אושרו על ידי אותו גורם שלישי, קוטלגו כהכי פחות אמינות. והאמת? המסקנות לא ממש מעודדות. התוויות הכי פחות אמינות, הן דווקא אלה שאנחנו רואים הכי הרבה.

אז הרוב המכריע של התוויות אומרות הרבה, אבל בעצם לא אומרות כלום. אפילו המומחים הכי גדולים יכולים ללכת שולל בין סבך ההגדרות. ועדיין, יש לא מעט תוויות שאומרות מה שהן מתכוונות, ומתכוונות למה שהן אומרות. התווית 'אורגני' למשל, היא הדבר האמיתי. היא מבטיחה שבעל החיים ניזון מתזונה אורגנית לגמרי, בלי לעגל פינות. לנו זה אומר שאנחנו מצמצמים את האפשרות להיתקל בארסן ומזהמים אחרים.

תווית פופולארית נוספת היא 'רכיבים טבעיים בלבד'. אז כדי לישר קו, מזון שמוכרז כבעל רכיבים טבעיים בלבד לא יכול להכיל כל חומר צבע או טעם מלאכותיים. גם לא חומרים משמרים. לא כימיים ולא סינתטיים. מזון כזה חייב להיות מעובד כמה שפחות, בתהליך עיבוד שלא משנה באופן בסיסי את המוצר הגולמי.

התווית 'בלי אנטיביוטיקה' אומרת שהבשר או העוף שנושאים אותה, לא יודעים מה זה אנטיביוטיקה. התווית 'ללא כליאה' היא קצת פחות חד משמעית, כי אין הגדרה משפטית שקובעת מה זה בדיוק אומר. אז מה שזה בעצם אומר, זה שתרנגולות שמטילות ביצים לדוגמא, אינן כלואות בכלובים. אין להן ממש גישה חופשית למרחב בחוץ, אבל יש להן את האפשרות לכמה שיותר התנהגויות טבעיות כמו הליכה, קינון, <

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.