Write a comment

 

מתוק, מלוח, חריף, חמוץ. כאילו שהריון זה לא מספיק בלגאן גם בלי הגחמות המשוגעות האלה לאוכל. האמת העצובה היא ש- 85% מהנשים סובלות מגחמות כאלה או אחרות, שרובן בכלל לא הגיוניות.

תשוקות מוזרות של אוכל בזמן ההריון. או למה באמת לא אומרים לא לאשה בהריון

לא יאומן כי יסופר
התשוקה לסוג מסוים של מזון היא חלק בלתי נפרד מהריון. חלק מהם באים משום מקום, עם אכזריות שרק הורמונים יכולים להסביר. אבל גם זה לא בטוח. לשינויים ההורמונאליים הקיצוניים שאשה עוברת בזמן הריון יש השפעה עצומה על חוש הטעם והריח ועל מרכזי הבקרה במוח ששולטים על תחושת הרעב והשובע, אבל השורה התחתונה היא, שאף אחד לא יודע בוודאות להסביר את התופעה הזאת ויש לא מעט מומחים שעדיין סקפטיים לגבי ההסבר ההורמונאלי. הרי הריון משפיע בצורה זהה על גוף האשה, אבל תשוקה יכולה להשתנות מאחת לאחת ומדקה לדקה, ואם זו באמת היתה שאלה של מה הגוף צריך, היינו אוכלים כל היום ברוקולי וחסה. בטח לא שוקולד.

לפי הרפואה המשלימה, ההסבר לכל הגחמות האלה היא לא אחרת מאשר קנדידה. הרי לא חסרים אנשים שסובלים ממנה. מה שקורה בזמן הריון, הוא שהאסטרוגן הופך את הסביבה בגוף ליותר בסיסית, סביבה שקנדידה מאוד אוהבת לחיות בה. איך נפטרים ממנה? זה לא פשוט. אבל פחמימות כמו סוכר לבן וקמח לבן מזינים אותה וחיידקים ידידותיים בתוספת של שינויים נוספים בתזונה פחות או יותר מחסלים אותה.

אבל יש גם כאלה שמאמינים ששום דבר לא קורה סתם, ושלכל חשק יש את הסיבה ההגיונית שלו. למשל, הסיבה שאת פתאום כל כך אוהבת מלפפונים חמוצים, היא שלגוף שלך חסר קצת מלח. זה שישר אחרי זה, או אפילו תוך כדי, בא לך שוקולד, זה כי חסר לך מגנזיום או וויטמינים מקבוצתB. באופן דומה, בשר הוא קריאה אחרונה לחלבונים וברזל, פירות הדר שנראים לך פתאום כמו פרי גן עדן הם תוצאה של חוסר בוויטמיןC, עדיפות לנוזלים על פני מוצקים היא צורך עז במים, ויוגורטים הם עניין לא פתור עם סידן.

ואם חשבתם שזה מוזר, זה בטח בגלל שלא שמעתם על פיקה (Pica) אחת הגחמות היותר נוראיות של הריון. השם שלה מגיע מהשם הלטיני של הציפורMagpie, שאוכלת כמעט הכל. וכשאנחנו אומרים הכל, אנחנו מתכוונים להכל. אף אחד לא יודע להסביר למה, אבל חלק מהנשים מפתחות בזמן ההריון תשוקה עזה לדברים שהם לא אוכל, כמו אבק, אפר, חימר, גירים, קרח, אבקת כביסה, אבקת אפיה, סבון, משחת שיניים, פלסטרים, שעווה. אפילו בדלי סיגריות. חלק מהמחקרים מראים שהגורמים לתופעה הזאת הם פיסיולוגיים ובעיקר ביוכימיים. השאר מראים שזה קשור לחוסר בברזל, למרות שאף אחד מהדברים האלה לא באמת מכיל ברזל. אבל לא בכל המקרים זה מעיד על חוסר, וזה בטח לא אומר שצריך ללכת עם החשק. בפועל, זה יכול להפריע ליכולת של הגוף לספוג חומרים מזינים ואפילו יכול לגרום לחוסרים משמעותיים. קרח זה עוד מקרה טוב, אבל אבק וכמעט כל שאר הדברים האחרים יכולים לגרום למחלות, כמו הרעלת עופרת.

ואם ביום שלישי לא בא לי

מצד שני, גם המצב ההפוך אפשרי. על חלק מהמזונות שעד לפני חמש דקות כל כך אהבת, את אפילו לא יכולה להסתכל. למשל, התשוקה למתוקים יכולה להיעלם. היא אפילו אחד הדברים הראשונים שנעלמים. אז מה אומרים על זה? מומחים מאמינים שלגוף יש דרך טבעית לאזן את עצמו. התיאוריה היא שמנגנון הישרדותי מסוים מתווך בין החשק למציאות הבועטת בבטן, וגורם לנשים בהריון להימנע באופן טבעי מכל סוג של מזון שיכול לסכן את התפתחות ההריון או התפתחות העובר. לדוגמא, חלק מהמזונות מן הצומח מייצרים מערך של רעלנים טבעיים, כדי להרתיע אויבים ולהגן על עצמם. טעם או ריח של מזון מסוים שעלול לגרום לבחילות בוקר, הם הדרך של הטבע להגן על העובר. במיוחד במהלך הטרימסטר הראשון והחשוב.

בשורה תחתונה, מאיזה סיבה שזה לא יהיה, אל תתני לאינסטינקטים הטבעיים שלך להשתלט על ההגיון הבריא. גם אם מוותרים על דברים מסוימים בתזונה בזמן ההריון, חשוב לעשות השלמות ולדאוג לתזונה מזינה ומאוזנת, שכוללת חומצה פולית (פירות הדר, קטניות, ירקות ירוקים), ברזל (בשר, קטניות, טחינה, שקדים) וסידן (בעיקר מוצרי חלב, אבל גם שעועית, סרדינים, שקדים, כרובית וחסה). 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.