Write a comment

 

למרות הפופולאריות של דיאטות שלא כוללות פחמימות, אם המטרה שלכם היא מסת שריר וכוח, אם התזונה שלכם לא כוללת פחמימות זה יכול לעכב את התוכניות שלכם, כיוון שפחמימות הם המקור המועדף על הגוף לדלק. הן גם ממזערות ירידות ועליות חדות ברמות הסוכר בדם, שיכולות לגרום להתמוטטות אנרגטית, גם מספקות לגוף את הכוח שהוא צריך בזמן אימון, גם משפרות את ההתאוששות אחרי האימון, ובאופן כללי מקרבות אתכם למטרה.   

על אימונים, אנרגיות חיוביות ומה שביניהם

בורגול

בורגול הוא סוג של חיטה מלאה שנוקתה, הורתחה, יובשה ואז נטחנה לצורות שונות. בגלל שחלק מתהליך הייצור של בורגול כולל מידה מסוימת של בישול, הוא אהוב במיוחד אצל הממהרים. בדרך כלל לוקח עשר דקות להכין אותו, כולל הרתחה ובישול, עד שהוא מוכן לאכילה. חוץ מלהיות הדגן המועדף על אנשים שקצרים בזמן, הרבה אנשים מחליפים אותו באורז, כדי להגדיל את סך הערך התזונתי. כוס אחת של בורגול מבושל כוללת 151 קלוריות, פחות מגרם אחד של שומן, 34 גרם של פחמימות (אף אחת מהן היא לא סוכר), 5.6 גרם של חלבון ו- 8.2 גרם של סיבים תזונתיים. מה שהופך אותו בנוסף להיותו בונה שרירים, לדגן נבחר בתוכנית תזונה שמיועדת לצימצום היקפים.

קינואה

דגן נוסף שיש לשקול בכובד ראש, היא קינואה. גם קינואה יחסית מהירה להכנה (בערך רבע שעה), אבל קהל היעד שלה הם בעיקר צמחוניים, בגלל שקינואה מציעה שפע של חלבון (כולל כל חומצות האמינו שרק אפשר לבקש) בהשוואה לאורז. לא רק שקינואה עשירה בחלבון, החלבון שהיא מספקת הוא חלבון מלא, כלומר מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות, במיוחד ליזין (lysine), חומצת אמינו שחיונית לגדילה ותיקון של רקמות, פירוק רקמת שומן, ספיגה של סידן ותפקוד מערכת העצבים. 

פשתן

זרעי פשתן מתאימים במיוחד למי שבכל זאת מחפש תזונה דלה בפחמימות, או למי שמחפש להגדיל את הצריכה הכוללת של שומנים בריאים בתזונה. זרעי פשתן הם מקור עשיר מאוד לחומצת השומן החיונית אומגה 3. פשתן הוא גם מקור עשיר לסיבים תזונתיים, מסיסים ולא מסיסים, מה שעוזר לו לווסת את פעילות מערכת העיכול ולנו להרגיש הרבה פחות רעבים. בנוסף, פשתן הוא גם מקור לליגננים (lignans), חומרים שדומים במבנה שלהם לאסטרוגן, ולפי מחקרים עוזרים להפחית את הסיכון לסוגים שונים של סרטן. כף זרעי פשתן מכילה כ- 50 קלוריות, 9.5 גרם שומן, 9.5 גרם פחמימות (רובן סיבים) ו-5.7 גרם של חלבון. מה שזה אומר, זה שפשתן הוא תוספת בריאה מאוד לתזונה, למי שרוצה להפוך קלוריות לשרירים.

מילט

הדגן הכי פחות מוכר, למרות שהוא היה פה הרבה לפני תפוחי האדמה והתירס. הוא קטן ועגול, והוא הרבה יותר מאלטרנטיבה אקזוטית לאורז. מילט עשיר במינרלים זרחן ומגנזיום. כוס מילט מבושל מכילה 24% מהצריכה היומית המומלצת של זרחן, המינרל שמשחק תפקיד בבניית כל תא ותא בגוף, וגם חילוף החומרים של שומן תלוי כמעט רק בו. כוס אחת של מליט מבושל מכילה גם 25% מהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום, המינרל ששומר על הלב ומפחית לחץ דם גבוה וכולסטרול.

מילט הוא גם אופציה דגנית טובה מאוד למי שסובל מאי סבילות לגלוטן, כיוון שהוא לא מכיל גרם אחד של גלוטן, ובמקום זה הוא מלא בוויטמינים מקבוצת B. כוס אחת של מילט מבושל מכילה 207 קלוריות, 1.7 גרם של שומן, 41.2 גרם של פחמימות (2.3 סיבים תזונתיים) ו-6.1 גרם של חלבון.

וחוץ מזה, אומרים שהוא טוב לבריאות בדיוק (ואפילו קצת יותר) מפירות וירקות.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.