Write a comment

 

היא עשויה להפחית את הסיכון לשבץ, מחלות לב וכלי דם, את השכיחות של קטרקט ואת ההתפתחות של סרטן השד. אבל בשביל התרופה הזאת לא צריך מרשם רופא. צריך לבקר בפאב השכונתי.

כל מה שלא ידעתם על בירה, וכדאי שתדעו.

פרדוקס
למה שעובר לכם בראש עכשיו קוראים הפרדוקס הצרפתי. איך שכיחות נמוכה של מחלות שונות מסתדרת עם הרגלי תזונה ושתיה שחורגים ממה שמוגדר כסביר?. שלא תבינו לא נכון, אף אחד לא מעודד צריכה מוגזמת של  אלכוהול, אבל במידה מתונה, היתרונות של בירה ידועים, מתועדים (ומיושמים) לא מעט שנים.

למשל, כאשר משווים בין הרכיבים הבסיסיים של יין ובין הרכיבים הבסיסיים של בירה, אפשר לראות שיין עשוי מענבים, מים ושמרים ובירה עשויה מדגנים, מים ושמרים. ענבים הם מקור טוב לסוכר וסיבים תזונתיים, אבל רק חלק מהם שורד את תהליך התסיסה. במקרה של בירה, הדגנים ( בדרך כלל חיטה ושעורה) עשירים בויטמינים שמצליחים לשרוד את תהליך התסיסה. לזה תוסיפו את השמרים, שעשירים בוויטמינים מקבוצת B, ותקבלו הסבר (לפחות חלקי) למה שבירה יכולה לעשות לכם.  

מחממת את הלב

מחקר הולנדי  שנערך על ידי הקרן לתזונה ומזון (Nutrition and Food Research) מצא שהשכיחות של חלבון מסוים בדם (C-reactive protein), שמזוהה בדרך כלל בתור מנבא למחלות לב וכלי דם עתידיות, ירדה ב- 35% אחרי שלושה שבועות של צריכה מתונה של בירה, בהשוואה לצריכה של בירה לא אלכוהולית. אותו מחקר מצא גם כי רמות הכולסטרול הטוב (HDL) עלו ב- 11% במשך אותה תקופת זמן. בנוסף, במחקר שפורסם בכתב העת הרפואי Archives of Internal Medicine , 70,000 נשים בגילאים 25-42 שתו עד שני משקאות אלכוהוליים בשבוע, או שלושה ויותר. בהשוואה נשים שנמנעו משתיית אלכוהול לחלוטין, הנשים ששתו שניים או שלושה משקאות בשבוע נמצאו בסיכון נמוך ב- 14% להתפתחות לחץ דם גבוה.

חוץ ממחלות לב וכלי דם, משקה אחד ליום לנשים, או קצת יותר משניים ליום לגברים, יפחיתו גם את הסיכון לשבץ, הגורם השלישי לתמותה והגורם הראשון למוגבלות פיסית. שתייה קלה עד מתונה תרחיק אתכם ב-20% מהסיכון ללקות בשבץ.

טובים השניים
מחקר שנערך באוניברסיטה בפורטוגל (Universidade do Porto) מצא כי הפוליפנולים (Polyphenols), נוגדי החימצון שנמצאים בבירה (וגם ביין) מפחיתים את כושר ההתפתחות של תאי סרטן השד. מבין כל הפוליפנולים שנמצאו כבעלי תכונות אנטי-ויראליות, אנטי-אלרגניות ואנטי-סרטניות, קסנתומול (Xanthohumol) שנמצא בבירה נמצא כנוגד החימצון החזק ביותר שמשפיע על התפתחות תאי סרטן השד. הוא הראה את ההשפעה בצורה המהירה ביותר, ובריכוז נמוך מנוגדי חימצון אחרים.

רואה לך בעיניים

אחד המחקרים הראה כי צריכת בירה מפחיתה את השכיחות של התפתחות קטרקט. אמנם המחקר הזה נערך על עכברים, ונכון שצריכת בירה הגבירה את הנכונות שלהם לפרוץ גבולות (כמו למשל לעשות קעקועים שהם יצטערו עליהם בהמשך החיים), אבל (וזה אבל גדול) אם אותה ההגנה על העיניים מתרחשת גם אצל בני-אדם, התגלית הזאת יכולה להיות יתרון מאוד משמעותי לאנשים שסובלים מסוכרת. באופן כללי, נמצא כי לצריכת בירה יש השפעה חיובית על אנשים מבוגרים. היא עוזרת לקדם התרחבות כלי דם.  

לחיים?

בבירה אין שומן. גם לא כולסטרול. זה לא אומר שאין בה קלוריות, אבל זה כן אומר שמבחינת קלוריות ותכולת פחמימות היא כמעט שוות ערך למשקה קל. אבל מבחינה בריאותית, על משקאות קלים אין יותר מדי דברים טובים להגיד.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.