Write a comment

 

בחודש אוגוסט האחרון עולם צמחי המרפא סער וגעש. לינג וואנג (Ling Wang), סטודנטית בת 25 מאוניברסיטת ניו- קאסל (Newcastle) סבלה מכאבי בטן וטופלה בצמחי מרפא, נפטרה. המערכות של וואנג קרסו, עוד לפני שהספיקה להגיד לרופאים באיזה צמח טופלה. הפתולוגים חשדו שמדובר ב- Jin bu huan.

למעלה מ- 5,000 שנים מטפלים בסין בלמעלה מ-5,000 צמחי מרפא שונים. הצמחים הם התרופות שלהם והם מתאימים בעיקר לטיפול בבעיות פנימיות. הם מכילים ויטמינים, מינרלים, פחמימות, שומנים, חלבונים, נוגדי חימצון ועוד. כל צמח משפיע על איבר מסוים, מרידיאן מסוים, ויש לו טעם ואיכות. את הצמח מייבשים ומבשלים, רק אז אפשר להשתמש בו.

בצמח עצמו משתמשים כשהוא יבש, כשהוא מהול באלכוהול (טנקטורה), באבקה, בכדורים או בפורמולות. או יותר נכון, פורמולות פטנט (קלאסיות). פורמולות שהן בבחינת אקסיומה, שחכם סיני ישב ורקח. כל פורמולה מורכבת לפחות מ- 15 סוגים שונים של צמחים, וזה לא במקרה. יש הרבה חוכמה מאחורי זה. שילובים נכונים של צמחים עוזרים אחד לשני, מניעים את הפורמולה ואת תהליך הטיפול.

עשב שוטה

Jin bu huan היה נפוץ בארצות הברית בעשור האחרון, לפחות בקרב מביני דבר, והשתמשו בו לטיפול בכאבים ובנדודי שינה. הוא שונה מרוב הצמחים בכך שהוא מכיל רכיב כימי טהור אחד, אלקלואיד שנקרא Tetrahydropalmatine (THP) שיש לו איכויות מרגיעות ומשככות כאבים.

" Jin bu huan לא נחשב בפני עצמו כצמח מרפא. הוא למעשה תרופה שהיא נגזרת של צמח מרפא סיני עתיק ולא ידוע. ככל הנראה מדובר בצמח שנקרא אפדרה" מסבירה שחר דוידמן, מטפלת בצמחי מרפא וברפואה סינית ויפנית.  

פרט למקרה האחרון, אירעו שלושה מקרים נוספים בקולוראדו בשנת 1993. שלושה ילדים שנטלו את הצמח, סבלו מתופעות לוואי. כולם החלימו לאחר כמה שעות, ואחרי שהעניינים נרגעו הסתבר שהם לקחו קצת יותר ממה שאמרו להם (60 טבליות). כמה חודשים מאוחר יותר, התגלו בלוס אנג'לס שלושה מקרים אחרים של דלקת כבד, בעקבות השימוש בצמח. כל המשתמשים חשבו שנטלו תרופה צמחית, אולם בעקבות המקרים, מנהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) אסר את השימוש בתרופה.  

לאסור את השימוש בצמחי מרפא?

אז איך אפשר להסביר את זה? איך צמח טבעי יכול לגרום לתופעות לוואי חמורות. אפילו למוות? "באופן כללי, הרוב הגורף של צמחי המרפא אינם רעילים ובטוחים לשימוש. הם אחד מהכלים החשובים של הרפואה הסינית המסורתית, והם מתאימים לכל גיל ולכל בעיה". הצמחים שידועים כרעילים, אסורים לשימוש.  "צמח אחד כזה הוא MA-HUANG, צמח רעיל שאסור לשימוש בארצות הברית ובארץ מפני שהוא מכיל אפדרין, חומר שגורם להרחבת הסמפונות ועלול כתופעת לוואי לגרום לעליה בלחץ הדם. בסין דווקא משתמשים בו רק לטיפול בילדים, שהם בדרך כלל אלה שסובלים מבעיות נשימה".

מצד שני, יש צמחי מרפא פשוטים שלא משתמשים בהם בצורה הטבעית שלהם כי הם רעילים, אבל ברגע שמבשלים צמחים כאלה יחד עם ג'ינג'ר (SHENG-JIANG) הרעילות נשברת. "דוגמאות לצמחים כאלה הן BAN-XIA (בנשיה), או XING-REN (סינג רן)".

לפי הרפואה הסינית, לכל צמח יש איכות. אנרגיה שמשפיעה על איבר מסוים. הסוג האחרון של צמחים שעלול לגרום לנזק, הם צמחים שאינם רעילים בהגדרה, אבל חזקים מאוד מבחינה אנרגטית. "MU-TONG למשל, הוא דוגמא לצמח שאפילו בסין לא משתמשים בו, כי יש לו איכות מקררת מאוד והוא עלול לפגוע בכליות. אפילו את הג'ינסנג עצמו, שאנחנו מכירים ואוהבים במערב, לא נותנים בסין לנשים לפני גיל 50, כי יש לו איכות מחממת ולאורך זמן הוא מכלה את הין. גם בצמח שנקרא FU-ZI משתמשים בזהירות".   
 

בשורה תחתונה, כשלחומר יש השפעה, גם אם הוא טבעי, צריך להשתמש בו באחריות ובזהירות. גם ברפואה אלטרנטיבית וגם ברפואה מערבית. "הטיפול בצמחי מרפא אינו מזיק, אבל המטפל חייב לדעת מה הוא עושה, כי האפשרות לגרום לנזק קיימת בכל מקום".  

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.