Write a comment

 

ההומיאופתיה אמנם מחפשת את המיוחד והמבדיל בכל מטופל, אבל גם בתחום של מחלות כמו שפעת החזירים, יש לה מה להגיד.

על מניעה וטיפול במחלות חורף באמצעות הומיאופתיה.

ראיה הוליסטית

ההומיאופתיה היא שיטת טיפול המאמינה בראייה הוליסטית ושלמה על גוף האדם. כל דבר הוא בעל חשיבות. לא ניתן להפריד בין הגוף לנפש. כל מטופל הוא שונה, וכל מקרה נבחן לגופו. שפעת החזירים רחוקה מלהיות בעיה אינדיבידואלית, אלא יותר סוג של מגפה כלל עולמית. אז איפה ואיך הומיאופתיה נכנסת לתמונה?

קודם כל, קצת על הומיאופתיה. את ההומיאופתיה הקלאסית פיתח ד"ר סמואל האנמן, רופא קונבנציונאלי, שטיפל באנשים, שלצערו חזרו אליו שוב עם אותן בעיות, בחלק מהמקרים, אותן בעיות אפילו החריפו לאורך זמן. כשהוא הרגיש שהוא לא מצליח לתת מענה כפי שהיה רוצה, הוא הפסיק לטפל באנשים והתחיל לתרגם מחקרים רפואיים לפרנסתו. אחד מהם, היה מאמר שעסק בהשפעות החומר כינין (חומר פעיל ורעיל בעץ הצינכונה), והקביל בין הסימפטומים של הרעלה מהחומר לסימפטומים של מחלת המלריה. האנמן שאל את עצמו האם חומר מסוים שמייצר סימפטומים בגוף יכול לרפא את אותם סימפטומים, והחל לחקור את הנושא לעומק. במקביל, הוא הצליח לרפא מטופלים שחלו במלריה. כך למעשה התגבש העיקרון הראשון של ההומיאופתיה- דומה בדומה מרפא. לחומר שמייצר סימפטומים יש גם את הכוח לרפא אותם. האנמן המשיך לחקור חומרים נוספים, ובניגוד לרפואה הקונבנציונאלית, שהשתמשה בחומרים חזקים ובכמויות גדולות, האנמן השתמש בכל פעם בכמויות יותר ויותר קטנות. וזה למעשה העיקרון השני של ההומיאופתיה- כדי לעורר את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף (Vital Forces), למערכת מספיקה כמות מאוד מזערית מאותו חומר. ההומיאופתיה יכולה לטפל בכל בעיה, פרט לבעיות מבניות, וארסנל התרופות שלה כולל תרופות כמעט מכל חומר שאנו חשופים אליו. מתכות, רעלים, שוקולד, קפאין, מלח-ים ועוד. 

 

"אמנם בכל תהליך יש לבחון כל מקרה לגופו, אבל להומיאופתיה יש יכולת לתת גם מענה כללי. גם במחלות כמו שפעת חזירים עדיין יש בחינה של המקרה הפרטי. במקביל, יש גם אפשרות להגיע לתרופות (רמדיס) שיתנו מענה לכלל האוכלוסייה" מסבירה מירב כנפו, מטפלת בהומיאופתיה קלאסית.

מניעה וטיפול

בכל מה שקשור לשפעת בפרט, ומחלות חורף באופן כללי, ההומיאופתיה מציעה שתי גישות לתקוף את הבעיה- מניעה וטיפול. מה עושים בשביל לשמור על הגוף, ומה עושים כדי לעזור לגוף להחלים.  

"מבחינת מניעה, קיים תכשיר הומיאופתי ספציפי נגד שפעת, ובנוסף תכשיר כללי שכולל מרכיב ספציפי לשפעת החזירים ומספר רכיבים נוספים לחיזוק. בתרופות האלה (טיפות) משתמשים במשך שלושה עד חמישה ימים בכל חודש, על מנת להגן על הגוף במשך חודש שלם. התכשיר הזה מיועד לאנשים בריאים, ובמיוחד למי שרגיש למחלות חורף ונשתמש בו לאורך כל החורף" מוסיפה כנפו.

גם אם חולים, להומיאופתיה יש פתרון, אבל היא לא בהכרח תמהר להשתמש בו. "לא צריך לפחד משפעת. התרגלנו לחשוב שמחלה או כאב הם לא דבר טוב, ואנחנו ממהרים להיפטר מהם. קצת שכחנו שהגוף שלנו חכם, שהוא יודע להילחם ושאנחנו יכולים לסמוך עליו. למעשה, הגוף קורא לנו לפתח מודעות, לשים-לב לצורך רגשי או פיסי. ולכן, כל עוד המצב לא מאוד חמור, אפשר להתמודד עם המחלה ולתמוך בגוף עם ויטמין C, אכיניציאה, או פרופוליס, שידועים שמחזקים את המערכת החיסונית".

עם זאת, כאשר המצב מחריף, בהחלט אפשר להיעזר בהומיאופתיה. "גם אם כולם חולים באותה מחלה, אפשר למצוא את המיוחד בכל אחד. חום גבוה, כאבים, חולשה, או חוסר תיאבון הם סימפטומים שכיחים. ההומיאופתיה תחפש דווקא את השונה. מטופל אחד ימצא הקלה בשתייה קרה ובאוויר צח, מטופל אחר יעדיף שתייה רותחת ומנוחה במיטה. אלה הדברים שמייחדים כל מטופל ומסבירים לנו למה דווקא תופעות כאלה הופיעו ולא אחרות, או למה המערכת החיסונית כל-כך רגישה".

הטיפול ההומיאופתי אינו כולל רכיבים כימיים ואין לו תופעות לוואי, אולם פעמים רבות, לאחר תחילת הטיפול תתכן החמרה קלה וקצרה בסימפטומים. "זאת האינדיקציה שלנו לדעת שהטיפול נכון. אם לא היתה תגובה כלשהי, הרי שהתרופה לא עושה כלום".

בנוסף, הטיפול ההומיאופתי יכול להשתלב בטיפול הקונבנציונאלי. "לעולם לא נמליץ למטופל להפסיק טיפול תרופתי. הטיפול הקונבנציונאלי יכול להפריע לטיפול ההומיאופתי, אבל לא להיפך. ברגע שהתרופה מדויקת, שני הטיפולים יעבדו בסינרגיה. זאת בעצם המהות של רפואה משלימה".

מבין כל שיטות הטיפול הלא קונבנציונאליות, דומה כי הומיאופתיה היתה נתונה לביקורת רבה.

"חומר זה אנרגיה, זה לא משהו שהולך לאיבוד. ברגע שמדללים חומר מסוים במים, למים יש יכולת לזכור את האינפורמציה. זה לא משהו שאפשר להוכיח בצורה חד-משמעית בכלים מדעיים, אבל הניסיון מראה שזה עובד. ב-20 שנים האחרונות הצטברו עדויות בנושא של שימוש בתכשירים הומיאופתיים שמכילים רכיבים מהחיסון הקונבנציונאלי נגד מחלות מסוימות, שניתן לתת אותם כהגנה, באופן רציף. וזה כולל גם את נגיף השפעת. מהתוצאות שאני רואה בקליניקה לאורך זמן, הרווח הוא של המטופלים, השינוי מורגש ברמה היומיומית".  

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.